Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme u polju
  • 24.06.2023. 15:00

Munja udarila u hranilicu za sijeno - nastradale junice

Nasred pašnjaka, munja je udrarila u hranilicu sa sijenom namijenjenim jednogodišnjem stadu. Američki su farmeri zatekli mlada goveda kako leže uz metalni koš

Foto: Depositphotos/AGLPhotoproduction (ilustracija)
  • 1.596
  • 183
  • 0

Tragična nesreća dogodila se sredinom lipnja na farmi Circle F u Georgiji, SAD. 

Na svojoj su Facebook stranici objavili kako je stoka stradala kada je munja udarila u koš za sijeno. Vide se životinje koje leže mrtve, uz metalnu hranilicu. Stočari su bili šokirani i tužni. 

Tužna stvarnost

"Danas je težak dan u Circle F. Ljudi, ovo je realnost poljoprivrede. Tužna stvarnost", pišu oni želeći osvijestiti koliko ovaj sektor ovisi o prirodi. 

Ističu kako su društveni mediji obično mjesto na kojem se dijele uzbudljive, smiješne vijesti dana, nadolazeći događaji i stvari koje nas najčešće obraduju. "Ali, isto tako mislimo da je važno pokazati surovu, mučnu stvarnost s kojom se farmeri, stočari i njihove obitelji suočavaju sa svakodnevnim događajima života na selu", poručuju. 

"Radite iz dana u dan kako biste imali zdravu telad. Toliko je međukoraka potrebno do toga da kao odrasla krava izađe na pašnjak. Zadnje o čemu se želite brinuti je majka priroda. Ali ona je sada uzela svoje", opisuju uz pojašnjenje kako su bili tako zahvalni na dugoočekivanoj kiši koja je konačno došla i u Georgiju. 

Izgubili dio junica

Ali oluje proteklih dana pokazale su se jačima nego što su poljoprivrednici i uzgajivači stoke očekivali. 

Nasred pašnjaka, munja je udarila u hranilicu sa sijenom namijenjenim jednogodišnjem stadu. "Izgubili smo dio junica koje su trebale u prodaju 2024. godine. Malo je reći da vas boli srce. Možemo spriječiti puno problema, ali ne možete se baš pripremiti za ovako nešto", priznaju uz poruku da objavom ne žele nikoga uznemiriti, već prosvijetliti i informirati kako život na imanju izgleda uzbudljivo i zabavno, ali da je tu i stvarnost s kojom se morate nositi. 

"Ona nekada slama srce, ali majku prirodu treba poštovati.


Tagovi

Nevrijeme u polju Munja udarila Hranidbeni koš Hranilica za sijeno Junice Stvarnost u poljoprivredi Nastradale junice Stoka u polju Opasnost za stoku


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda