Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Patent Co.
  • 13.09.2023. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Patent Co. kontinuirano ulaže u nove proizvode, u pokusu im je jedinstveni stabilizator za silažu

Proizvod je to kakav trenutno ne postoji nigdje na svijetu, čak ni sličan njemu. Riječ je o stabilizatoru za silažu koji djeluje na način da stvara anaerobne uvjete u silaži u vremenskom periodu od dva sata.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.912
  • 200
  • 0

Veliko zanimanje posjetitelja 30. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma privukao je novi izložbeni prostor tvrtke Patent Co. koja je i ove godine, ali na većem prostoru predstavila bogatu paletu svojih proizvoda namijenjenih stočarstvu. 

"Pet godina smo prisutni na hrvatskom tržištu s tim da nam iz godine u godinu raste prodaja i poslovanje te kontinuirano radimo na kvaliteti proizvoda i ulaganju u njih, ali i u ljude koji su zaposleni, u njihovo obrazovanje i usavršavanje", istaknula je za Agroklub Ema Gaura, menadžerica promidžbe ove tvrtke koja svoje predstavništvo ima u Zagrebu. 

Poznati su i po brojnim predavanjima, skupovima i druženjima koja organiziraju za sve uzgajivače, a samo ove godine organizirali su stručna predavanja za uzgajivače svinja i peradi. Uspješno surađuju s raznim sveučilištima, firmama i naravno, farmama. 

"Smatramo da je ulaganje u znanje krucijalno kako bi farmeri mogli ostvariti bolje proizvodne rezultate na svojim gospodarstvima", naglašava ističući i da kontinuirano ulažu u sve svoje proizvode, bilo da plasiraju nove ili rade na poboljšanju receptura postojećih.

Jedinstveni stabilizator za silažu 

Tako smo doznali i za novitet koji je u fazi pokusa odnosno proizvod kakav trenutno ne postoji nigdje na svijetu, čak ni sličan njemu. Riječ je o stabilizatoru za silažu koji djeluje na način da stvara anaerobne uvjete u silaži u vremenskom periodu od dva sata.

"Znači, inače se to prirodno događa prilikom zatvaranja silosa u nekom rasponu od 75 do 100 sati, a primjenom stabilizatora već u roku dva sata se stvaraju anaerobni uvjeti", pojašnjava vrijednost proizvoda.

Bogati asortiman kontinuirano se proširuje novim proizvodima 

Ovih su dana odradili siliranje kukuruza na jednoj farmi u Hrvatskoj, u silos zapremine 900 tona, kod kojeg je primijenjen stabilizator. "Prema svim dosadašnjim rezultatima provedenih pokusa u regiji, stabilizator silaže zaista obećava odličan rezultat svoje primjene. Još pokusa je u tijeku, a sigurni smo da će sljedeće godine u vrijeme kada ga se treba primijeniti biti spreman za plasman na tržište", napominje Ema Gaura.

Vezano uz silažu i očuvanje njezine kvalitete, ova tvrtka u svojoj ponudi ima i proizvode koji asporbiraju mikotoksine: Minazel i Mycoraid.

Bogat asortiman za sve vrste životinja 

"U ponudi imamo asortiman za sve vrste i dobne kategorije domaćih životinja. U sektoru govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, ovčarstva i kozarstva možemo ponuditi kompletnu paletu proizvoda poput potpunih krmnih smjesa, super koncentrata ili mineralno – vitaminskih dodataka, te raznih drugih dodataka koji se dodaju u hranu, a služe za poboljšanje uzgojnih i proizvodnih rezultata na farmama", otkriva nam. 

Naravno, tu su i drugi dodaci poput Minazela Plus i Mycoraida, proizvodi druge i treće generacije fiksatora mikotoksina u hrani koje je spomenula. Isto tako, imaju proizvod Green-O-Zel, dodatak za prostirku, odnosno stajnjak, čijom primjenom farmeri ostvaruju potporu od Ministarstva poljoprivrede, ukoliko su se prijavili na mjeru. Tu je i proizvod KlinoDEP koji se dodaje u zemlju, prilikom obrade tla u svrhu poboljšanja strukture tla, popravljanja vodo - zračnih odnosa u tlu, regulacije pH tla i zadržavanja vlage.

"Imamo zaista širok asortiman proizvoda i tri distributera u Hrvatskoj koji distribuiraju Patent co. proizvode diljem zemlje", naglašava naša sugovornica.

Stabilizacija cijena stočne hrane

Nismo mogli ne osvrnuti se i na pojavu afričke svinjske kuge te upitati osjeti li se na tržištu manjak potražnje za proizvodima namijenjenim svinjogojstvu. 

"Za sada ne mogu reći da smo osjetili pad prodaje i prometa što se tiče asortimana za svinjogojstvo, ali ako se trenutna situacija nastavi i ukoliko se ne budu poduzimale preventivne i mjere sprečavanja širenja zaraze i sami uzgajivači svinja se ne budu pridržavali propisanih mjera na svojim gospodarstvima, mislim da ćemo svi osjetiti velike gubitke", odgovara.

Novi atraktivni izložbeni prostor omogućio je i više mjesta za posjetitelje

Ističe pritom da je afrička svinjska kuga zaista velik problem. "Čak se malo i bojim da ljudi nisu svjesni koliko je to veliki problem za sveukupno društvo i državu pa i na taj način pokušavamo ljude izvan struke upoznati sa situacijom, koliko je to ozbiljno te osvijestiti ih da koliko god mogu podrže domaće proizvođače u svim granama poljoprivredne proizvodnje", napominje otkrivajući nam da se stabilizirala situacija s cijenama stočne hrane čiji je rast lani uvelike pogodio stočare, a čemu je razlog prije svega bila visoka cijena žitarica.


Fotoprilog


Tagovi

Patent Co. Ema Gaura Bjelovarski sajam Novitet Stabilizator za silažu Noviteti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Patent Co. Hrvatska

Ulica Ivana Šibla 11, 10020 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.hr@patent-co.com web: http://www.patent-co.com/hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda