Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 30.01.2023. 11:05

Prolijevali mlijeko u Srbiji: Ako se Ministarstvo "ne urazumi" - prosvjed

Nezadovoljni stočari najavili su prosvjed 3. veljače - ako se vlasti "ne dozovu pameti".

Foto: Nenad Pantelić
  • 890
  • 59
  • 0

Nezadovoljni poljoprivrednici u Srbiji jučer (29. siječnja) su u Mrčajevcima kod Čačka prolijevali mlijeka zbog niske otkupne cijene.

"Dok se ministrica provodi u kavani, ne obazirući se na selo čiji je službeni zastupnik, proizvođači mlijeka nezadovoljni tretmanom koji imaju - niske cijene otkupa i niska premija, u Mrčajevcima su organizirali skup u nadi da će se njihove muke početi rješavati, a ne da se pojedinci bliski vrhu države bogate na uvozu mlijeka", istaknuto je na facebook grupi Pokrenimo Mačvu.

Kako je za Agroklub rekao stočar iz Kovačevca kod Mladenovca Nenad Pantelić, na skupu u Mrčajevcima bilo je oko 1.300 poljoprivrednika.

"Došlo je do prolijevanja zbog neosnovanog rušenja cijene mlijeka, uvoza nenormalnih količina istog sa sumnjivim porijeklom gdje je u 80 posto pronađena voda i gdje su krave hranjene GMO hranom", objašnjava detaljnije Pantelić.

Također, stočari koji su sudjelovali najavili su prosvjed 3. veljače - ako se ministarstvo "ne dozove pameti".

"Ako se dotle ne urazume, zabrane uvoz i dozvole izvoz. U suprotnom smo trećeg veljače u Beogradu. Ako i tada ne učine nesto konkretno da možemo opstati, a ne nestati što očigledno žele, radikalizirat ćemo prosvjede i sigurno nećemo dozvoliti mljekarama da rade, a mi nestanemo. Bude li potrebno i životima ćemo braniti naše pravo na opstanak, a ne na nestanak!", izričit je Pantelić.


Tagovi

Stočari Prosvjed Niska otkupna cijena Prolijevanje mlijeka


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...