Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prinova
  • 23.06.2024. 14:00

Rekord u susjedstvu: Krmača donijela na svijet 18 praščića

Vlasnik kaže da se najčešće događalo da bude najviše 14 od jedne krmače i da jedno ili dvoje uginu, ali su u ovom slučaju svi živi i zdravi.

Foto: Depositphotos/yongkiet (ilustracija)
  • 419
  • 138
  • 0

Za svega nekoliko sati farma Zorana Boškovića iz valjevskog sela Pričević u susjednoj Srbiji postala je brojnija za čak 18 prasadi! Njih je na svijet, žive i zdrave, donijela jedna krmača, kojoj je ovo drugo prašenje, prenosi patak online.

Nesvakidašnji rekord na ovom gospodarstvu do sada nije zabilježen. Svi praščići dvogodišnje krmače, pasmine landras, rođeni su živi i zdravi, i unatoč brojnosti svi sisaju u isto vrijeme.

Vlasnik kaže da se najčešće događalo da bude najviše 14 od jedne krmače i da jedno ili dvoje uginu, ali su u ovom slučaju svi živi i zdravi.

Svi živi i zdravi (foto: Privatna arhiva)

U ovom slučaju radi se o umjetnoj oplodnji. Inače, svinje pasmine landras prase veći broj prasadi, ali sve ovisi od trenutka osjemenjivanja i broja jajnih sposobnih za oplodnju.


Izvori

Patak online


Tagovi

Krmača Zoran Bošković Prinova Selo Pričević 18 praščića Rekord


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ljepota i moć prirode.