Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spašavanje konja
  • 08.08.2023. 13:20
  • Sisačko-moslavačka, Odransko polje

Spašeni u poplavi zarobljeni konji iz Odranskog polja!

Hvala svima!, ganut je Marko Velić čiji je apel urodio plodom. Srećom, i vodostaj opada.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.357
  • 567
  • 0

"Hvala Bogu, spašeni su! Hvala i vama i svima koji su pomogli, posebno načelniku Martinske Vesi Stjepanu Ivošu koji nam je prvi ponudio čamac s motorom kako bismo mogli potjerati blago na sigurno", zahvalno i s olakšanjem kaže Marko Velić iz Ruče koji je jučer alarmirao javnost, nakon što je oko 150 konja i ždrjebadi zbog poplave ostalo zarobljeno u Odranskom polju. 

Među tih 150, bilo je i njegovih 30-ak i postojala je bojazan da će životinje stradati, udaviti se. 

"To je bilo ludo kako je voda nadirala, ali srećom opada, povlači se s pašnjaka", kaže nam vlasnik oko 170 grla kojega su naljutili brojni ružni komentari da što se čekalo s izvlačenjem životinja kada se znalo da poplava prijeti. 

Odmah su ih krenuli skloniti na sigurno, puna četiri dana ih prevozili kamionima, traktorima, no voda je bila brža. 

"Onaj tko želi shvatiti kakav je to posao, shvatit će. Onaj tko ne, njemu smo svi krivi, posebno ja koji sam alarmirao medije", dodaje vlasnik ističući da je jedino što je htio bilo spasiti blago. I uspio je u tome. 

"Žao mi je životinja pa nismo ih mogli samo tako ostaviti", dodaje naglašavajući da s druge strane nije očekivao takvu ogromnu pomoć i potporu od divnih ljudi nakon poslanog apela.

Očajnički apel vlasnika: Poplava je zarobila 150 konja, podavit će se, pomozite nam spasiti ih!

Sretan je i što vodostaj opada pa vjeruje da je sigurno i još desetak životinja do kojih nisu stigli, ali koji su na uzvisini, na suhom.

"Dat će dragi Bog, bit će to dobro", zahvalan je Marko Velić pozivajući i da se češće radi kontrola na terenu te kazne oni što životinje drže cijele godine na otvorenom, a među kojima su i oni koji su ga prozivali zašto zove medije. 


Tagovi

Spašavanje konja Odransko polje Spašeni konji Poplava Marko Velić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U očekivanju svježeg mlijeka... #RuralFoto #životinje