Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dočekali premijera
  • 21.07.2023. 19:00
  • Vukovarsko-srijemska, Otok

Svinjogojci Plenkoviću: Ne budite nam maćeha i očuh, zašto ubijate zdrave životinje?

Nezadovoljni poljoprivrednici dočekali su danas premijera u Otoku.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.907
  • 197
  • 0

Hoće li cijela Slavonija ostati bez svinja?! Zašto nam ubijate zdrave životinje? Brinite se za nas, ne budite maćeha i očuh prema nama. Zašto ne dozvolite da zakoljemo sami zdrave svinje?", tek je dio pitanja kojima su ogorčeni uzgajivači danas u Otoku dočekali premijera Andreja Plenkovića gdje je održana 15. sjednica Savjeta za Slavoniju, Srijem i Baranju. 

Neće ostati bez svinja, uzvratio je premijer rekavši da je Vlada namijenila 17 milijuna eura za pomoć poljoprivrednicima. Rekao je i da im je u fokusu kako pomoći Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon strašnog nevremena te kako pomoći svinjogojcima u borbi sa afričkom svinjskom kugom. 

"Mišljenja sam da javnost u drugim dijelovima Hrvatske nije ni svjesna šteta od nevremena, kako to sve skupa grozno izgleda u pojedinim stradalim naseljima", rekao je Plenković. 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković navela je da će se u najkraćem roku donijeti program potpore ugroženim svinjogojcima, vrijedan 7,5 milijuna eura.

Ipak neće biti preventivne eutanazije zdravih svinja na objektima 0, 1 i 2 kategorije?

“Učinit ćemo sve da broj usmrćenih svinja bude što manji, da se proizvođačima adekvatno pomogne, pri tome će odštete biti po tržišnim cijenama, da se matični fondovi što prije obnove, a bolest okonča”, obećala je. 

Nezadovoljni poljoprivrednici upozorili su i da mnogima prijeti propast jer oni kojima su eutanazirane životinje se godinu dana ne mogu baviti ovim uzgojem. Svinjci će biti prazni, a obitelji gladne, poručili su. 


Tagovi

Uzgajivači svinja Afrička svinjska kuga Nevrijeme Andrej Plenković Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍