Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ogromna šteta
  • 28.06.2024. 11:15
  • Bjelovarsko-bilogorska, Nova Pisanica

Tuga na OPG-u: Pijavica u par minuta usmrtila ovce i uništila farmu obitelji Merc

Nećemo dopustiti da ova vrijedna obitelj i farma propadnu, obećao je načelnik općine.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 275
  • 28
  • 0

Orkansko nevrijeme s pijavicom u svega je nekoliko minuta uništilo muzilište i staju te teško ozlijedilo 15-ak, a usmrtilo nekoliko ovaca obitelji Merc.

Oluja koja je u srijedu protutnjala Novom Pisanicom, doslovno je odnijela krovište muzilišta i staju s nadstrešnicom ovog OPG-a u vlasništvu oca Steve i sina Vedrana čije je stado, inače od 300 grla, sada ostalo na otvorenom. 

"Katastrofa. Nema druge riječi kojom bih opisao što nam se dogodilo", kroz suze je rekao Stevo Merc Ivanu Karačonyju, novinaru portala bjelovar.live.

Ispričao je da su sin i on ubrzo nakon nevremena trebali biti na mužnji.

"Sva sreća da se ondje nismo zatekli jer ne bi dobro završili", još u šoku je rekao otkrivajući da uzgajaju mliječne ovce koje su izrazito osjetljive. I uz već stradale, sigurno je da će još neke preminuti, što od velikog šoka, što od ozljeda.

Postoji, dodao je, i mogućnost da neće davati mlijeko kojega su inače dnevno dobivali od 150 do 200 litara mlijeka, a smanji li se količina, smanjuju se i prihodi kućanstva koje živi od stočarstva. Naravno, tu su i krediti koje treba vraćati. 

Uz prijatelje i sumještane, među prvima je došao pomoći i načelnik Općine Velika Pisanica Fradi Pali te istaknuo da je o svemu obavijestio bjelovarsko-bilogorskog župana, ali i da se alarmiralo Ministarstvo poljoprivrede kako bi se pomoglo u ovakvim slučajevima.

"Ovo su nepredvidive situacije, no dogodilo se. U svakom slučaju nećemo dopustiti da ova vrijedna obitelj i farma propadnu", istaknuo je načelnik Pali.


Izvori

Bjelovar.live


Tagovi

Tragedija Pijavica Uništena farma Stradale ovce Stevo Merc OPG Merc


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB