Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjet beračima
  • 01.10.2024. 16:30

HGSS nakon niza potraga uputio apel: Berači gljiva, pazite na svoju sigurnost!

Iz HGSS Stanice Delnice mole sve koji borave u prirodi, osobito berače gljiva u Gorskom kotaru, da se pridržavaju njihovih preporuka kako bi svi ostali sigurni i izbjegli nesreće

Foto: Shutterstock/Rick4you
  • 179
  • 30
  • 0

Ovaj tjedan HGSS Stanica Delnice je imala čak pet potražnih akcija za izgubljenim beračima gljiva, a trenutna potraga još traje, objavili su na svojoj Facebook stranici

"Berači gljiva, pazite na svoju sigurnost!", apelirali su te zamolili sve koji borave u prirodi, osobito berače gljiva u Gorskom kotaru, da se pridržavaju njihovih preporuka kako bi svi ostali sigurni i izbjegli nesreće.

Od ključnih preporuka ističu kako bi bilo dobro da prije polaska u šumu napunite mobitel te da podijelite svoju lokaciju putem Google Mapsa, WhatsAppa ili Vibera. Nadalje, savjetuju da se toplo obučete budući da su temperature pale te se treba pripremiti na hladnoću. Valjalo bi ponijeti lampu sa sobom jer su dani sve kraći, a hodanje u mraku stvara dodatnu opasnost.

Obavijestite druge o svom polasku

"Planirajte svoje aktivnosti, provjerite vremenske uvjete i teren prije polaska. Računajte i na maglu", sugeriraju, dodajući da treba nositi odgovarajuću opremu, a to je svjetla odjeća, adekvatna i vodootporna obuća, dovoljno vode i hrane obavezni za siguran boravak u prirodi.

Počela sezona vrganja: Najukusniji su svježi, ali postoji nekoliko načina kako ih sačuvati

Pratite, kažu, označene staze te izbjegavajte nepoznate i neoznačene puteve. I najvažnije - obavijestite nekoga o planu, neka vaši bližnji znaju gdje ste i kada se vraćate.

"Sigurnost je naša briga, ali vaša odgovornost je ključna. Ponašajmo se odgovorno kako bismo smanjili broj nesreća i osigurali siguran povratak kući", rekli su za kraj, zahvaljujući se svima na suradnji i razumijevanju.


Tagovi

HGSS Hrvatska gorska služba spašavanja HGSS Stanica Delnice Berači gljiva Savjeti za odlazak u šumu Berba gljiva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.