Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policija
  • 02.09.2023. 12:00
  • Virovitičko-podravska, Rezovačke Krčevine

U bagremovoj šumi otkriven nasad konoplje

Nasad indijske konoplje je narastao do tri metra visine i prilikom očevida je pronađena 21 stabljika, objavila je PU virovitičko podravska

Foto: Martina Pavlović (ilustracija)
  • 1.976
  • 95
  • 0

U bagremovoj šumi u blizini mjesta Rezovačke Krčevine 40-godišnji muškarac je zasadio indijsku konoplju (Cannabis sativa) i protekle je nedjelje uhićen, objavila je PU virovitičko podravska.

Kako navode, nasad indijske konoplje je narastao do tri metra visine i prilikom očevida je pronađena 21 stabljika,

Od muškarca su prilikom uhićenja, uz stabljike indijske konoplje, baterijsku lampu i mačetu, privremeno oduzete i dvije PVC boce ispunjene tekućinom koja služi kao prihrana kod uzgoja ove biljke.

Protiv muškarca policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogom po čl. 190. st. 2.  Kaznenog zakona, zaključili su iz policije.

Također, pritvor će bit predan i 35-godišnjak kojemu je na zarasloj poljoprivrednoj površini na području općine Staro Petrovo Selo, pronađeno i oduzeto 28 stabljika kanabis biljaka (visine 24-200 cm), objavila je PU brodsko-posavska.

Kako navode, nad njime je dovršeno kriminalističko istraživanje i potvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Tagovi

Konoplja Indijska konoplja Cannabis sativa Policija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.