Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program EU
  • 12.04.2015. 16:40

Novi EU sustav za širenje vinskog sektora!

Temeljem reforme zajedničke poljoprivredne politike od 2013., novi će se program primjenjivati od 01. siječnja 2016. godine i njime će biti zamijenjen sustav prava sadnje u prijelaznom razdoblju.

Foto: depositphotos.com,
  • 215
  • 33
  • 0

Europska komisija objavila je nova pravila EU-a o programu odobravanja nasada vinove loze, kojima se omogućuje godišnje ograničeno širenje u vinogorju EU-a.

Kao što je dogovoreno reformom zZajedničke poljoprivredne politike 2013., novi će se program primjenjivati od 1. siječnja 2016. godine te će se njime zamijeniti sustav prava sadnje u prijelaznom razdoblju. Povjerenik Europske unije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan je izjavio:

"Novim se sustavom europskom vinskom sektoru daje fleksibilnost potrebna za postupno širenje proizvodnje u skladu s povećanjem potražnje na svjetskom tržištu. Istodobno je državama članicama na raspolaganju niz zaštitnih mehanizama koje mogu primijeniti radi otklanjanja mogućih društvenih i ekoloških rizika u određenim područjima proizvodnje vina."

Pravilima se pojašnjava i prelazak s trenutnog sustava na novi program te postupak pretvaranja važećih prava sadnje u odobrenja. Detaljna pravila na hrvatskom jeziku možete pročitati ovdje.

Foto: depositphotos.com, @gyuszko


Tagovi

Europska komisija Nova pravila Program odobravanja nasada vinove loze Phil Hogan Vinski sektor Zaštitni mehanizmi Društveni i ekološki rizici Proizvodnja vina Pravo sadnje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.