Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 25.03.2014. 12:00
  • Virovitičko-podravska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 53
  • 4
  • 0

Vinova loza nalazi se u stadiju vunastog pupa. Potrebno je izvršiti i prvu preventivnu zaštitu vinove loze protiv gljivice uzročnika crne pjegavosti (Phomopsis viticola). Gljivica uzročnik ove bolesti prezimljuje u obliku piknida, crnih točkica na rozgvi, iz kojih se za vrijeme kiše oslobađaju konidije koje vrše prve zaraze listića. Za preventivnu zaštitu koristiti neki od bakrenih preparata: Nordox 75 WG, Nordox super 75, Kocide DF, Cuprablau Z, Cuprablau Z ultra ili Crveno ulje EC (kombinacija bakra i mineralnog ulja).

Fungicide na bazi sumpora (Chromosul 80, Thiovit jet, Kumulus DF, Kalinosul 80 WG, Kossan WG, Cosavet DF i drugi) u povećanoj koncentraciji dodati (osim crvenom ulju) radi sporednog akaricidnog djelovanja na grinje (por. Eriophyidae). Naročito u vinogradima gdje znamo da su prisutne prijašnjih godina.

Upotrijebljeno sredstvo koristiti prema priloženoj uputi za upotrebu, isto na propisani način zbrinuti, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja kao i pridržavati se Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju u 2014.godini (samo za one koji su upisani u Upisnik proizvođača u integriranoj proizvodnji).

Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.,
e-mail: Ana-Marija.Cajkulic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner