Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 16.05.2014. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 44
  • 2
  • 0

Nepovoljne vremenske prilike s obilnim oborinama pogoduju infekcijama uzročnikom plamenjače (Plasmophara viticola) i pepelnice (Erysiphe necator) vinove loze. Za preventivnu zaštitu od uzročnika peronospore uputno je koristiti jedan od pripravaka: Melody duo, Equation Pro, Curzate F, Fantik F, Antracol combi WP 76, Ridomil Gold Combi 45 WG.

U slučaju da se u zaštiti od uzročnika plamenjače zakasnilo s tretiranjem ili postoje vidljivi simptomi zaraze plamenjačom prednost dati jednom od pripravaka: Verita, Acrobat MZ, Forum Star ili Mikal Premium F. Za preventivnu zaštitu od uzročnika pepelnice moguće je koristiti jedan od pripravaka: Folicur WP 25, Domark 40 ME, Topas 100 kojima je potrebno dodati pripravak na osnovi sumpora .

Zaštitu obaviti sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS).

Ivana Tomac Talajić, dipl. ing. agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner