Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 16.05.2014. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 27
  • 1
  • 0

Nakon kišnog i nestabilnog tjedna za naredni period (idući tjedan) prognostaičari najavljuju stabilno i toplo vrijeme što će pogodovati intenzivnom porastu vinove loze ali i razvoju uzročnika najznačajnijih bolesti peronospore i pepelnice.

Ukoliko je od posljednje zaštite prošlo 10 dana i više preporuča se nastaviti sa zaštitom protiv peronospore (Plasmopara viticola) jednim od sistemičnih pripravaka: Mikal premium F, Acrobat MZ, Ridomil gold Combi 45 WG, Fantic F, Antracol combi WP 76, Forum Star, Verita i drugi.

Na sortama i položajima gdje se pepelnica (Uncinula necator) redovito javlja preporuča se koristiti jedan od pripravaka: Nativo, Domark 40 ME, Folicur, Vivando, Topas i drugi. Kod osjetljivih sorata može se dodati i jedan od sumpornih pripravaka: Thiovit Jet, Chromosul 80, Sumpor SC 80, Cosavet DF i drugi.

Pripravke koristiti prema uputama proizvođača!

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Korisnici sredstava za zaštitu bilja nakon tretiranja trebaju ispuniti evidencijsku listu o korištenju sredstava za zaštitu bilja. Praznu ambalažu koja ostaje nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja potrebno je poropisno zbrinuti.

Gordana Kožarić-Silov, dipl. ing. agr.
e-mail: Gordana.Kozaric-Silov@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner