Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 20.05.2014. 12:00
  • Koprivničko-križevačka

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 59
  • 3
  • 0

Vrlo kišoviti travanj i svibanj pogoduju razvoju plamenjače vinove loze. Uvjete za prvu primarnu infekciju zabilježili smo još 24./25. travnja, a simptomi u vidu uljnih pjega vidljivi su od 6. svibnja. U posljednjih deset dana agroklimatske stanice na području naše županije zabilježile su od 60-70 litara kiše po kavdratnom metru, a vrlo jak vjetar izazvao je mehanička oštećenja na vinovoj lozi. U narednim danima prognostičari najavljuju značajan porast temperature što će uz obilje prisutne vlage pogodovati razvoju pepelnice vinove loze.

Za preventivnu zaštitu od peronospore vinove loze još uvijek se mogu koristiti preventivni fungicidi Daconil 720 SC, Antracol WG 70, Dithane M-45, Star 80 WP, Mankozeb, Pinozeb, Cadillak 80 WP, Mankokal, Mankonor, Polyram DF, Delan 700 WDG i sl, ali uz obavezan kraći razmak između tretiranja (7-8 dana). Ako se koriste fungicidi sistemičnog djelovanja kao što su Mikal Flash, Mikal Premium F, Winner*, Attila*, Rival*, Alonso* razmaci između tretiranja mogu biti do maksimalno 14 dana.

Za zaštitu od pepelnice vinove loze možete koristiti pripravke na osnovi sumpora, Karathane Gold 350 EC, Stroby DF, Crystal KS, Vivando, Talendo, Domark i sl. Protiv obje navedene bolesti mogu se koristiti pripravci Cabrio Top, Quadris, Universalis i Eclair 49 WG*. * sredstvu je ukinuta registracija, a krajnji rok za prodaju i primjenu zaliha je 1.1.2015.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!

Mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda