Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 11.06.2014. 13:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 49
  • 3
  • 0

Visoke temperature s velikim udjelom relativne vlažnosti zraka i povremenim oborinama koje su najavljene u idućem tjednu, pogoduju razvoju sekundarnih infekcija plamenjače (Plasmophara viticola) i pepelnice ( Erysiphe necator) vinove loze. Za preventivnu zaštitu od uzročnika peronospore uputno je koristiti jedan od pripravaka: Melody duo, Equation Pro, Curzate F, Fantik F, Antracol combi WP 76, Ridomil Gold Combi 45 WG, Pergado MZ, Mildicut 25 SC, Electis WG i dr.

U slučaju da se u zaštiti od uzročnika plamenjače, zakasnilo s tretiranjem ili postoje vidljivi simptomi zaraze, prednost dati jednom od pripravaka: Verita, Acrobat MZ, Forum Star ili Mikal Premium F. Za preventivnu zaštitu od uzročnika pepelnice preporučujemo jedan od pripravaka: Nativo 75 WG, Falcon EC 460, Indar 5 EW, Talendo, Vivando, Crystal, Postalon SC, Systhane 24 E i dr.

Prilikom odabira pripravaka obratiti pozornost na broj primjene aktivne tvari tijekom vegetacije kako bi se izbjegla pojava rezistentnosti. Razmak između tretiranja prilagoditi vremenskim uvjetima. Zaštitu je potrebno obaviti sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način! Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS).

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje