Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 23.06.2014. 13:00
  • Krapinsko-zagorska

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 47
  • 3
  • 0

Vinova loza je ocvala i nalazi se u fazi porasta bobica. Kako je od posljednje preporuke o zaštiti vinove loze prošlo 14 dana, a prognostičari najavljuju toplo vrijeme s dosta kiše, potrebno je što prije ponoviti zaštitu nasada od plamenjače (Plasmopara viticola) i pepelnice vinove loze (Uncinula necator). Prije toga potrebno je provesti zelenu rezidbu. Moguće je koristiti pripravke navedene u preporuci od 09.06.2014. godine.

Ako su prisutne uljane mrlje na lišću, prednost dati pripravcima Acrobat MZ, Forum Star DF, Mildicut SC, Profiler, Antracol combi WP, Curzate F ili Melody duo. Voditi računa o tome da se za svako prskanje koriste fungicidi iz druge kemijske skupine, odnosno, drugačijeg mehanizma djelovanja i da nijedan pripravak ne koristite više od 3 puta u istoj sezoni. Pripravke koristite isključivo sukladno uputstvima i propisanim ograničenjima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS). Pridržavajte se ograničenja vezanih uz mogućnost miješanja pripravaka međusobno. Vodite evidenciju o korištenju sredstava za zaštitu bilja.
Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na zakonom propisani način. Možete je predati u C.I.A.K. d.o.o., Gubaševo 47 c svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Sanja.Greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner