Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 01.08.2014. 15:00
  • Primorsko-goranska

Obavijest vinogradarima!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 43
  • 2
  • 0

U narednom razdoblju, a ovisno o zadnje izvršenoj zaštiti, za završna tretranja protiv plamenjače (Plasmopara viticola) koristiti pripravke na osnovi bakra u kombinaciji s pripravcima na osnovi sumpora protiv pepelnice vinove loze (Uncinula nacator).

U fenofazi omekšavanja boba i pojave šare obaviti preventivna tretiranja zone grozda protiv uzročnika sive plijesni botriticidima na osnovi boskalida (Cantus), ciprodinila i fludioksonila (Switch 62,5 WG), fenheksamida (Teldor SC 500) ili pirimetanila (Botril 300 SC, Pyrus 400 SC).

Voditi računa o ograničenjima broja primjena pojedinih pripravaka u nasadima.

Vinogradari upisani u Upisnik integriranih proizvođača primjenjuju sredstva za zaštitu bilja sukladno Tehnološkim uputama za integriranu proizvodnju grožđa za 2014. godinu.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Sredstava za zaštitu bilja primjenjivati u skladu s rješenjem ili dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na etiketi i uputstvu za uporabu. Korisnici SZB su dužni voditi i čuvati evidenciju o primjeni SZB najmanje pet godina. Evidencija korištenja SZB može se voditi u elektroničkom ili pisanom obliku a najmanje treba sadržavati slijedeće podatke: trgovački naziv SZB, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količinu primijenjenog sredstva (doza, koncentracija), veličinu tretirane površine i kulturu. Ambalažu SZB potrebno je zbrinuti na propisan način.

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]