Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 01.08.2014. 15:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest vinogradarima

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 48
  • 3
  • 0

Zbog obilnih oborina proteklih dana uputno napraviti usmjerenu zaštitu od uzročnika sive plijesni ( Botrytis cinerea) u zonu grozda jednim od pripravaka: Switch 62,5 WG, Chorus 75 WG, Teldor SC 500, Pyrus 400 EC, Mythos, Botril 300 SC, Botrycid, Cezar, Cantus.

Za zadnja prskanja u vegetaciji usmjerena na suzbijanje uzročnika plamenjače (Plasmophara viticola) moguće je koristiti pripravke na osnovi bakra (karenca za vinske sorte je 35 dana).

Za zadnja prskanja u vegetaciji usmjerena na suzbijanje uzročnika pepelnice (Erysiphe necator) moguće je koristiti pripravke na osnovi sumpora ( karenca za vinske sorte je 35 dana).

Upozoravaju se vinogradari da poštuju karencu te da zaštitu planiraju prema vremenskim prilikama i očekivanim rokovima berbe. Zaštitu obaviti sukladno uputama na etiketi sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner