Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 05.10.2023. 09:00

Otvoreno savjetovanje o potporama rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara

Namjera je ovim Programom podržati sve aktivnosti rada regionalnih organizacija koje doprinose razvoju marketinga i promocije vinara iz svoje regije te razvoj sektora vinarstva u Republici Hrvatskoj

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 1.459
  • 97
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Kako je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, namjera je njime podržati sve aktivnosti rada regionalnih organizacija koje doprinose razvoju marketinga i promocije vinara iz svoje regije te razvoj sektora vinarstva u Hrvatskoj.

"Provedba će se financirati iz sredstava Državnog proračuna u iznosu od 1.800.000 eura za trogodišnje razdoblje, unutar Financijskog plana Ministarstva poljoprivrede, od čega se za trogodišnje razdoblje osigurava iznos od 1.000.000 eura za ABER potpore te iznos od 800.000 eura za de minimis potpore", najavljuju.

Što se tiče sufinanciranja iz de minimis potpora, korisnici su regionalne organizacije, a intenzitet potpore ograničen je na 100 posto prihvatljivih troškova. Najveći iznos po korisniku iznosi 66.666,66 eura godišnje, navode iz Ministarstva.

Koliki je iznos potpora?

Kod sufinanciranja iz Uredbe o skupnom izuzeću u sektoru poljoprivrede (ABER) intenzitet potpore također je ograničen na 100 posto prihvatljivih troškova, dok najveći iznos potpore po korisniku iznosi 83.333,33 eura godišnje.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 15. srpnja svake godine.

Detaljnije informacije o savjetovanju pronađite ovdje.

Resorno ministarstvo u javnu je raspravu uputilo i Prijedlog pravilnika o provedbi Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2024. do 2026. godine. Najveći iznos potpore, stoji u prijedlogu, po regionalnoj organizaciji iznosi 150.000 eura godišnje.

Cjelovito savjetovanje pronađite ovdje.

Ističu da će Agencija za plaćanja provoditi administrativnu kontrolu i kontrolu na terenu.

Savjetovanja su otvorena do 2. studenog 2023. godine.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Savjetovanje Pomoć vinarima


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja