Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aukcija vina
  • 09.08.2024. 18:00

Ova vina vjerojatno nikada neće probati: Na aukciji dosegla skoro 6 milijuna eura

Među 400 aukcijskih artikala najviše se istaknula butelja Romanée-Conti iz 1983. godine, koja je prodana na aukciji za oko 124.850 eura

Foto: Shutterstock/Sirbouman
  • 102
  • 13
  • 0

Aukcija rijetkih vina iz Burgundije održana u Hong Kongu premašila je sva očekivanja, sa zaradom od skoro 6 milijuna eura, objavio je Decanter.

Krajem srpnja, renomirana aukcijska kuća Sotheby's privukla je pažnju zbog izuzetne kvalitete i rijetkosti ponuđenih vina. Kolekcija nazvana "The Masterpiece Collection: A Grand European Cellar" (Kolekcija remek djela: Veliki europski podrum) uključivala je 400 lotova (aukcijskih artikala op.ur.), od kojih je 218 bilo iz Domaine de la Romanée-Conti, jedne od najcjenjenijih vinarija na svijetu iz Burgundije u Francuskoj.

Unutar kolekcije bila su i vina drugih uglednih proizvođača kao što su Rousseau, de Vogüé, Leflaive, Drouhin i Faiveley.

Neočekivani rezultati

Očekivali su da će ostvariti volumen transakcija od oko 4,96 milijuna eura. Međutim, konačna prodaja dosegnula je ukupno 5.847.612 eura. Oko 80% lotova je našlo kupca, a mnogi od njih su premašili svoje procjene, što je doprinijelo ovom uspjehu.

Najviše se istaknula butelja Romanée-Conti iz 1983. godine, koja je postigla cijenu od oko 124.850 eura. Šest butelja Romanée-Conti iz 1991. prodano je za oko 95.470 eura, dok su dva La Tâche Jeroboama iz 1979. ostvarila cijenu od 88.130 eura.

Pohvale stručnjaka

George Lacey, voditelj ove aukcijske kuće, istaknuo je rijetkost i izuzetnost kolekcije.

"Nevjerojatno je rijetko naići na kolekciju Domaine de la Romanée-Conti ovakvog opsega i kvalitete," rekao je Lacey. Posebno je naglasio pažljivo nabavljanje i pohranu vina, koja su ostala netaknuta od svog izdavanja, čime su zadržala besprijekornu kvalitetu i porijeklo.


Tagovi

Francuska Vino Hong Kong Sotheby's Aukcija Burgundija


Autor

Tin Junušić

Više [+]

Diplomirani novinar s iskustvom rada u domaćim i stranim medijima, ljubitelj prirode.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U ovom spektru nema banane kakvu sam danas ponijela za doručak ;)
Koji broj biraš?