Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 05.05.2014. 11:00
  • Koprivničko-križevačka

Ponovite zaštitu vinove loze!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 51
  • 3
  • 0

Od posljednje preporuke za zaštitu vinove loze prošlo je 12 dana, a u tom je periodu palo od 50 do 65 litara kiše po kvadratnom metru. Uvjeti za prvu primarnu infekciju ostvareni su 24./25. travnja, a inkubacijski period ove infekcije izlazi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana. Kiša koja je padala u proteklom tjednu ponovno je omogućila ostvarivanje primarnih infekcija 29. travnja te 3. svibnja.

Vinogradarima preporučamo da prije nove kiše ponove zaštitu vinove loze. Za preventivnu zaštitu od peronospore vinove loze još uvijek se mogu koristiti preventivni fungicidi Daconil 720 SC, Antracol WG 70, Dithane M-45, Star 80 WP, Mankozeb, Pinozeb, Cadillak 80 WP, Mankokal, Mankonor, Polyram DF, Delan 700 WDG i sl.

Za zaštitu od pepelnice vinove loze možete koristiti pripravke na osnovi sumpora, Karathane Gold 350 EC, Stroby DF, Crystal KS, Vivando, Talendo, Domark i sl. Protiv obje navedene bolesti mogu se koristiti pripravci Cabrio Top, Quadris, Universalis i Eclair 49 WG*.

U uvjetima čestih oborina sigurniju zaštitu od plamenjače vinove loze daju sistemično-preventivni pripravci na osnovi fosetila (Mikal Flash, Mikal Premium F, Winner*, Attila*, Rival*, Alonso*). * sredstvu je ukinuta registracija, a krajnji rok za prodaju i primjenu zaliha je 1.1.2015.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom.

mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner