Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10.07.2013.

Prateći dokument proizvoda od grožđa i vina

Danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju stupa na snagu primjena dokumenta koji prate pošiljku od grožđa i vina odnosno pratećih dokumenata.

Foto: STOCK.xchng
  • 562
  • 22
  • 0

Sukladno Pravilniku o registru vinograda, obaveznim izjavama, pratećim dokumentima i podrumskoj evidenciji („Narodne novine“, br. 121/10, 132/10, 78/11, 48/13), danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju stupa na snagu primjena dokumenta koji prate pošiljku od grožđa i vina odnosno pratećih dokumenata.

Nadalje, temeljem članka 18. gore navedenog Pravilnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno regionalni uredi Agencije nadležni su za izdavanje pratećih dokumenata te ih proizvođači mogu zatražiti u regionalnim uredima Agencije prema mjestu prebivališta.

Prateći dokument sastoji se od 3 istovjetna primjerka i upute za popunjavanje te ima unaprijed otisnuti „referentni broj“.

Prateći dokument koji će izdavati Agencija namijenjen je za proizvode koji nisu u sustavu trošarina i za male proizvođače.

Isto tako, ovaj dokument će služiti kao prateći dokument prilikom izvoza u treće zemlje i kao certifikat (potvrda) o zaštićenoj oznaci izvornosti (ZOI) ili zaštićenoj oznaci zemljopisnog podrijetla (ZOZP) te godini berbe ili oznaci sorte.

Primjer pratećeg dokumenta proizvoda od grožđa i vina možete pogledati u prilogu članka

Foto: STOCK.xchng


Dokumenti


Izvori

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju


Tagovi

Prateći dokument Grožđe Vino Europska unija Proizvodnja Hrvatska

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]