Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sin razmetni
  • 20.08.2024. 09:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Tolušić najavio berbu emotivnim postom posvećenom ocu

Svaki vikend je provodio u vinogradu, neispavan, tek došao iz noćnog života. Nije mu bilo jasno zašto ga tata muči i maltretira. Shvatio je mnogo godina poslije

Foto: Facebook/Tomislav Tolušić
  • 318
  • 100
  • 1

Bivši ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, ovogodišnju je raniju berbu obilježio vrlo emotivnim postom na svom Facebook profilu prisjetivši se mladosti i oca.

Piše kako je njegova obitelj do prije 25 godina imala vinograd u Cabuni, malom selu nedaleko od Virovitice. Bila je to, ističe, djedovina od davnih dana.

Mučenje i maltretiranje 

Kaže, nikako mu to nije bilo po volji. "Tovari stvari u Ladu, Riva 1500, dinamo plava?, zakači prikolicu, tamo vuci sve uzbrdo jer ne možeš autom do vinograda. I onda svaki vikend tamo, a ja taman oko 3-4 došao iz grada, a stari budi u 5 da idemo u vinograd, dok nije vruće ????", prisjeća se Tolušić dodajući da nikako nije bio sretan s tim i nije kužio zašto ga tata muči i maltretira.  

A on je, navodi Tolušić, onakav visok i brkat, uvijek govorio: "Shvatit ćeš sine, kada me ne bude bilo, zašto si danas tu. A jednom kad shvatiš, reci to svojoj djeci". 

Mislio je bivši ministar da mu je otac, kako kaže, pukao, da je lud čovjek, trkelja bezveze umjesto da ga pusti da spava. "Kakvo je*eno grožđe i vinograd, tko to još radi. Ali ajde, pusti starog neka priča svoje, šta on zna. I tako nekako se i dogodilo..."

Razmetni sin je ipak shvatio

Mnogo godina poslije shvatio je njegove riječi. "Ćaća je umro, ne dočekavši da vidi da je razmetni sin shvatio što je Mate govorio", pokajnički prizna pa sada i on, poput svoga oca isto govori svojoj djeci i sestri. 

"I jedino mi je žao što Ćaća nije dočekao prvu berbu u sinovom vinogradu. Bio bi je*eno ponosan. I lud i divlji kao i uvijek. I pio bi najbolji sauvignon blanc ikada", zaključuje post o berbi 2024. u virovitičkim vinogradima gdje nastaju Apolitico vina.


Tagovi

Tomislav Tolušić Apolitico Berba grožđa Sin razmetni Noćni život Tolušić kao dijete Ćaća Mate


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.