Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 03.04.2014. 10:00
  • Krapinsko-zagorska

Zaštita vinograda od crne pjegavosti i pepelnice

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 60
  • 4
  • 0

Od posljednje obavijesti o zaštiti vinograda od infekcije uzročnikom crne pjegavosti vinove loze (Phomopsis viticola) prošlo je 8 dana. Zbog visokih temperatura za ovo doba godine, razvoj vinove loze je brz, te se već pojavljuju listići, a na ranim sortama su mladice dužine par centimetara. Vinova loza je u ovoj fazi vrlo osjetljiva na infekcije crnom pjegavošću, ukoliko bude kiše. Budući da je najavljena kiša za subotu, tijekom petka trebalo bi provesti zaštitu od crne pjegavosti.

U ovoj razvojnoj fazi potrebno je koristiti jedan od organskih preventivnih pripravaka: na bazi metirama (Polyram DF), mankozeba (Mankozeb, Pinozeb M-45, Dithane M-45, Cadillac 80 WP), propineba (Antracol WG 70) ili ditianona (Delan 700 WDG).

Za suzbijanje pepelnice vinove loze (Uncinula necator) koristiti jedan od pripravaka na bazi sumpora (Chromosul, Cosavet DF, Kossan, Sumpor SC-80 i dr.).

Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS). Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na zakonom propisani način, možete je predati u C.I.A.K. d.o.o. (Gubaševo 47 c) svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Sanja.Greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner