Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 03.04.2014. 12:00
  • Koprivničko-križevačka

Zaštita vinove loze od crne pjegavosti

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 60
  • 4
  • 0

Ranije sorte vinove loze nalaze se u fazi pojave prvih listića, a kako prognostičari od subote najavljuju mogućnost češćih oborina, vinovoj lozi u prijeti opasnost od infekcije uzročnikom crne pjegavosti (Phomopsis viticola).

Vinogradarima preporučamo da prije kiše obave preventivnu zaštitu vinove loze organskim preventivnim fungicidima: Daconil 720 SC, Antracol WG 70, Dithane M-45, Star 80 WP, Mankozeb, Pinozeb, Cadillak 80 WP, Mankokal, Mankonor, Polyram DF, Delan 700 WDG i sl.

U vinogradima gdje je proteklih godina bilo dosta problema s pepelnicom (osobito u vinogradima na obroncima Kalnika) preporučamo i primjenu fungicida na osnovi sumpora za zaštitu od peplnice vinove loze. Za suzbijanje lozinih grinja, uzročnika akarinoze i erinoze preporučamo primjenu akaricida Demitan.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!

Mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]