Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 24.04.2015. 12:00
  • Brodsko-posavska

Zaštita vinove loze od crne pjegavosti

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 47
  • 3
  • 0

Vinogradarima preporučujemo drugu zaštitu protiv crne pjegavosti (Phomopsis viticola). Toplo vrijeme izazvalo je znatan porast mladica na ranim sortama, stoga prije padalina treba obaviti zaštitu, koristeći se jednim od preventivnih pripravaka kao što su Antracol WP70, Dithane M-45, Star 80 WP, Mankozeb, Delan 700 WDG ili Polyram DF.

Za pepelnicu (Uncinula necator) primijenite pripravke na bazi sumpora, primjerice, Thiovit jet, Kossan, Chromosul WG ili Sumpor SC i dr. U nasadima koji su u prošlim vegetacijama imali problema s grinjama čiji su uzročnici erinoze i akarinoze, u početnom stadiju razvoja mladica preporučujemo koristiti akaricid Demitan SC.

Pripravke koristite po preporuci proizvođača, a prskanje evidentirajte.

Mara Maglić, dipl. ing. agr.
E-Mail Mara.Maglic@savjetodavna.hr


Tagovi

Pepelnica Sumpor Grinje Vinogradari Savjeti Crna pjegavost Erinoza Akarinoza Savjetodavna služba Preporuke Mara Maglić Akaricid Delan 700 WDG Phomopsis viticola Uncinula necator Mladice Druga zaštita Demitan SC Kossan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]