Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 19.05.2015. 10:00
  • Krapinsko-zagorska

Zaštita vinove loze

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 32
  • 2
  • 0

Uvjeti za prvu ovogodišnju infekciju plamenjačom vinove loze (Plasmopara viticola) uvjeti su bili ostvareni 15. ovoga mjeseca, no vinogradi su bili zaštićeni po preporuci koju smo izdali dva dana prije.

Od sredine ovog tjedna najavljena je kiša koja će omogućiti razvoj novih infekcija, stoga je potrebno preventivno zaštititi vinovu lozu. Preporučujemo upotrebu jednog od pripravaka kao što su Mikal flash, Mikal Premium F, Antracol combi WP 76, Curzate F, Pergado F ili Pergado MZ.

Za zaštitu od pepelnice (Uncinula necator) možete koristiti Stroby DF, Crystal, Postalon 90 SC, Talendo ili Universalis, koji ujedno preventivno štiti vinovu lozu i od infekcija plamenjačom.

Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u). Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja zbrinite na zakonom propisani način. Također, možete je predati u C.I.A.K. d.o.o., Zabok, Gubaševo 47c, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: sanja.greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Plamenjača Kiša Pergado F Pepelnica Universalis C.I.A.K. Zabok Gubaševo Sanja Gregurić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.