Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 30.04.2015. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštitite vinovu lozu!

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 39
  • 2
  • 0

Najavljene oborine pogodovat će infekciji vinove loze uzročnikom crne pjegavosti (Phomopsis viticola). Zadnja preporuka za zaštitu od navedenog uzročnika bila je prije petnaest dana. S obzirom na novi porast, dobro je ponoviti zaštitu jednim od površinskih kontaktnih fungicida kao što su Delan 700 WDG, Dithane M-45, Cadillac 80 WP, Pinozeb M-45, Penncozeb 75 DG, Mankozeb, Polyram DF ili Antracol WG 70.

Radi smanjenja populacije lozinih grinja i preventivne zaštite od uzročnika pepelnice (Erysiphe necator), navedenim je sredstvima dobro dodati jedan od sumpornih pripravaka kao što su Chromosul 80, Thiovit Jet, Kumulus DF, Kossan WG, Kalinosul 80 WG, Cosavet DF ili Sumpor SC.

Zaštitu obavljajte prije najavljenih oborina i za mirna vremena prema uputama na etiketi. Svako tretiranje evidentirajte, a ambalažu propisno zbrinite.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
E-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinova loza Crna pjegavost Phomopsis viticola Kontaktni fungicidi Delan 700 WDG Pinozeb M-45 Lozine grinje Pepelnica Erysiphe necator Sumporni pripravci Cosavet DF Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zajedno smo jači, reče žaba i zaputi se u nove pobjede #RuralFoto #životinje