Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 22.09.2024. 12:00

Kako izgleda rad kraljice tresača maslina i rezidba s tla?

Josip Kontuš iz Entrade demonstrirao nam je rad najprodavanijeg tresača na svijetu Alice Star te škara Stark M s oštrim i preciznim rezom.

Foto: Entrada, Ž.R.Kristić
  • 368
  • 72
  • 0

Na nedavno održanom sajmu u Gudovcu posjetili smo tvrtku Entrada, koja je, osim standardne ponude Kioti traktora, izložila i program za maslinare, vinogradare i voćare.

"Alice Star proizvođača Campagnola najbolji je i najprodavaniji ekološki tresač na svijetu, on je kraljica među tresačima maslina", rekao je Josip Kontuš iz ove tvrtke.

Opisao je kako se radi o eko tresaču koji pri radu ne oštećuje grane, lišće ni plod. Plod ne razbacuje već pada izravno na mrežu. Ovaj tresač ima senzor kojim, kada nije u maslini, ima manju potrošnju te smanjuje broj titraja, a kada je u krošnji, povećava ga sam. Napravljen je po principu ljudske ruke odnosno češljanja.

Baterija s kojom se može raditi dva dana

Pored mogućnosti rada s baterijom od 80 amper sati, dodaje, potrošnja je 4 ampera sat, što znači da se s tom baterijom može raditi dva dana. "Ako imamo dva ili tri tresača, mogu se izravno spojiti i raditi svi preko agregata", dodaje. To je motor koji je potpuno tih, potrošnja je 2 dcl čistog benzina. I agregat je brenda Campagnola te zamjenjuje četiri nosača akumulatora.

Kako radi, možete pogledati u videoprilogu:


Idealni su to tresači za intenzivnu berbu bilo koje vrste maslina. Posebno su pogodni, ističe Kontuš, za berbu gustih neuređenih stabala, kao i za sve one (debljih i manjih plodova, ovisno od sorte) koje se teško odvajaju od grana.

Škare i pila s oštrim "kirurškim" rezom

Predstavio nam je i rad aku škara Stark M s progresivnim rezom koje izvode čiste i precizne rezove, ostavljajući vrlo glatke površine. Zbog male težine i ergonomske ručke izrazito su učinkovite prilikom rezidbe vinograda, voćnjaka, maslinika, parkova i nasada. Motor škara je bez četkica, a otvor oštrice od 56 mm omogućuje rezove do promjera 32 mm, s preko 80 rezova u minuti.

"Autonomija rada jedne baterije 2,5 Ah je 2/3 sata, te sa dobivene 3 baterije u kompletu jamče cijelodnevnu rezidbu. Punjač istovremeno može puniti 3 baterije te je vrijeme punjenja istih 1,5 h", naglasio je, dodajući da su oštrice izrađene od vrlo otpornog čelika.

Opremljene su električnim sustavom podešavanja reza (otvaranje oštrice 70% i puni rez 100%) čime je znatno dobivena ušteda na vremenu prilikom rezanja tanjih grana. Također, opremljene su LCD zaslonom pomoću kojeg je vidljiv napravljen broj rezova i preostali kapacitet baterije te zaštitnim senzorom koji štiti korisnika od ozljeda prilikom rada.

Ove škare mogu se staviti na teleskopski produžetak pa se rezidba može obavljati s tla, nema više penjanja po ljestvama i slično. Ide do visine 2,40 m, ali uzimajući u obzir i visinu rezača, dođu i do 3,5 metra visine.

Pila, koja također ima mogućnost teleskoposkog produžetka, ima tako uzak mač i lanac, da praktički govorimo o "kirurškom" rezu, pojasnio je Kontuš, što je, znamo, važno i za zdravlje stabla. Također, pila ima sustav samopodmazivanja.

Pogledajte kako izgleda rad škara na teleskopu:

Kompletnu Campagnola ponudu možete doći vidjeti, ali i isprobati u poslovnicama u Šušnjevici, Kršanu, Sesvetama i Zadru. Za dodatne informacije kontaktirati možete tvrtku Entrada d.o.o. na +385 91 422 8528, a sve adrese poslovnica i njihove kontakte pronađite ovdje


Tagovi

Entrada Josip Kontuš Tresač maslina Alice Star Ekološki tresač Škare za rezidbu Oštre škare Precizan rez Škare Stark M


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr