Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 30.04.2014. 14:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Obavijest poljoprivrednicima o zaštiti nakon tuče

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 95
  • 7
  • 0

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u proteklih 24 sata na nekim lokacijam zabilježena je tuča različitog intenziteta, zbog toga podsjećamo vlasnike nekih poljoprivrednih kultura na koji način je moguće pomoći biljci da prevlada taj stres, ukoliko oštećenja nisu prevelika.

U zaštiti jabuke poslije tuče preporučuje se korištenje pripravaka na bazi kaptana: Merpan 80 WDG, Captan 80 WDG, Stoper, Captan 50, Merpan 50 WP, Captan WP 50.

Vinogradari mogu koristiti pripravke koji sadrže folpet, preventivni: Folpan 80 WDG, Folpan 50 WP, Futura 50 WP. Kod povrtlarskih kultura koje su tek presađene kao i kod luka moguće je provesti i tretiranje pripravcima na bazi bakra, uzimajući u obzir dozvole prema kulturama.

Na područjima gdje je zabilježena tuča, kao i na svim ostalim područjima biljkama se može pomoći u prevladavanju stresa od tuče i nepovoljnih vremenskih prilika, nekim od biostimulatora koji možete naći na tržištu: Poly-Amin, Drin, Amalgerol Premium, Protifert, Megafol i dr.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama MP-a. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a sve je to propisano: Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja
E-mail: Jadranka.Beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB