Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 01.07.2014. 15:45
  • Koprivničko-križevačka

Obavijest proizvođačima bresaka i nektarina!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 53
  • 3
  • 0

U posljednjih dest dana na području naše županije palo je od 50 do 70 litara kiše po kvadratnom metru. Kišovito vrijeme u fazi dozrijevanja breska i nektarina pogoduje razvoju truleži plodova. Voćarima preporučamo da redovito provode zaštitu uz obavezno poštivanje karence odabranog preparata. Zaštitu ne provoditi na sortama koje se beru i nije moguće ispoštovati karencu (najkraće vremensko razdoblje koje mora proteći od primjene sredstva do berbe plodova)!

Za zaštitu od truleži plodova i pepelnice na breskvama se mogu koristiti pripravci Indar 5 EW (karenca 3 dana) i Nativo 75 WG (karenca 7 dana), a pripravci Difcor, Signum DF, Switch, Chorus 50 WG (karenca 7 dana) i Teldor (karenca 3 dana) registrirani su samo za suzbijanje truleži plodova. Pripravci Nativo 75 WG, Signum DF, Switch i Chorus 50 WG mogu se primijeniti i na nektarinama. Za suzbijanje breskvinog savijača (Cydia molesta), uzročnika "crvljivosti" plodova, mogu se koristiti insekticidi Runner 240 SC, Affirm (karenca 7 dana) i Coragen 20 SC (karenca 14 dana). Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!

Mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]