Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 05.05.2014. 13:00
  • Dubrovačko-neretvanska

Obavijest proizvođačima jabuka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 44
  • 3
  • 0

Upozoravaju se proizvođači da je počelo polaganje jaja jabučnog savijača (Cydia pomonella) te da u narednim danima naprave suzbijanje prve generacije uporabom jednog od pripravaka: Match 050 EC, Rimon 10 EC, Nomolt, Runner 240 SC.

Protekli tjedan ostvareni su uvjeti za infekcije uzročnikom čađave krastavosti (Venturia inaequalis), a zbog količine oborina koja je na pojedinim lokalitetima veća od 50 mm potrebno je ponoviti zaštitu jednim od pripravaka: Indar 5 EW, Score 250, Difcor, Cros, Scissor EC, Baycor WP 25.

Prilikom odabira pripravka voditi računa o broju primjena tijekom vegetacije kako ne bi došlo do pojave rezistentnosti. Zaštitu obaviti prema uputama sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS).

Ivana Tomac Talajić, dipl. ing. agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...