Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 28.03.2014. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Obavijest proizvođačima jabuke!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 55
  • 3
  • 0

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tijekom naći zabilježene su manje količine oborina i to na području grada Čazme, dok je na drugim područjima županije bilo zanemarivo malo oborina tako da infekcije nisu zabilježene.

Voćari na području Čazme u zaštiti jabuke i kruške protiv krastavosti, mogu u narednih 48 sati koristiti neki od slijedećih fungicida: Chorus 75 WG ili Clarinet uz dodatak pripravaka na bazi mankozeba ili mogu koristiti pripravke na bazi ditianona Delan SC 750, Delan 500 SC, Delan 700 WDG.

Na područjima gdje nisu zabilježene oborine i jabuka nije u fazi roza balona, preventivna zaštita može se provesti pripravcima dodina: na bazi Chromodina s-65 ili Dodina (obratiti pozornost na mogućnost miješanja) ili neki drugi pripravci namijenjeni za preventivnu zaštitu.

Na područjima gdje je pepelnica veći problem može se koristiti Nimrod 25 SC (obratiti pozornost na mogućnost miješanja) ili pripravci na bazi sumpora.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama MP-a. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a sve je to propisano: Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja
E-mail: Jadranka.Beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner