Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 15.07.2014. 18:00
  • Koprivničko-križevačka

Obavijest proizvođačima šljiva

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 69
  • 5
  • 0

U prvom tjednu srpnja počeo je let leptira druge generacije šljivinog savijača (Cydia funebrana). Maksimalni ulovi zabilježeni su 10., 11. i 12. srpnja, na plodovima šljiva vidljiva su odložena jaja te je zabilježen i početak ubušivanja gusjenica. Na plodovima šljiva napadnutim gusjenicama šljivinog savijača, vrlo često se razvija i trulež.

S obzirom da je u tijeku dozrijevanje i berba ranih sorata šljiva, primjenu insekticida Coragen 20 SC koji ima karencu od 14 dana, preporučujemo samo na sortama koje kasnije dozrijevaju i na kojima je moguće ispoštovati propisanu karencu (najmanji broj dana koji mora proteći od primjene insekticida do početka berbe). Za zaštitu od mogućeg razvoja truleži na plodovima u dozrijevanju, mogu se koristiti fungicidi kratke karence: Teldor 500 SC ili Indar EW (karenca 3 dana), Switch 62,5 WG, Nativo 75 WG i Signum (karenca 7 dana).

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!

mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Zeljkica.Ostrkapa.Medjurecan@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner