Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 15.07.2014. 12:45
  • Krapinsko-zagorska

Obavijest voćarima

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 38
  • 2
  • 0

U uvjetima promjenjivog i nestabilnog vremena potrebno je ponovno provesti zaštitu jabuka i krušaka od fuzikladija jabuke (Venturia inaequalis) i kruške (Venturia pyrina), budući da plodovi mogu biti zaraženi sve do berbe. Koristite preventivne pripravke kao što su: Polyram DF, Dithane DG Neotec, Dithane M-45, Captan 80 WG, Merpan 80 WDG, Stoper. Pri tome treba voditi računa o ograničenjima u vezi broja tretiranja pojedinim pripravkom, a koja su propisana Tehnološkim smjernicama za integrirani proizvodnju.

U dijelovima županije koji su jučer pogođeni tučom, savjetujemo upotrebu pripravaka na bazi kaptana: Stoper, Captan 80 WG, Merpan 80 WDG te Captan WP 50. Za zaštitu od pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) i fuzikladija mogu se koristiti: Zato plus WG, Zato WG 50, Stroby DF ili Bellis DF. U nasadima gdje je pepelnica jače izražena potrebno je primijeniti Crystal, Domark 40 ME ili Nativo 75 WG. Zaražene izboje mehanički odstranjivati i uništavati. Za suzbijanje jabučnog savijača (Cydia pomonella) mogu se koristiti: Calypso SC 480, Mospilan 20 SP, Pyrinex 250, Affirm i Coragen 20.

Pripravke koristite isključivo sukladno uputstvima i propisanim ograničenjima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS). Voditi evidenciju o korištenju sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu potrebno je zbrinuti na zakonom propisani način. Možete je predati u C.I.A.K. d.o.o. (Gubaševo 47 c) svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Sanja.Greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner