Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 19.03.2014. 10:45
  • Virovitičko-podravska

Obavite zaštitu breskve od monilije

Obaviještavaju se voćari neka zaštite nasade breskve od paleži cvijeta i sušenja grančica

  • 84
  • 6
  • 0

Breskva na području naše županije počinje sa cvatnjom. Kako je za idući tjedan najavljena kiša, preporučamo izvršiti zaštitu breskve protiv gljivice uzročnika paleži cvijeta i sušenja grančica (Monilinia laxa). Gljivica se iz cvijeta širi u izbojke na kojima se pojavljuju rane koje se suše i smole. Cvijetovi koji su zaraženi počinju se sušiti.

Tretiranje se obavlja na početku cvatnje kada je otvoreno 10 % cvijetova. Ako je u cvatnji kišovito vrijeme, tretiranje se ponavlja još jednom kada počinju opadati latice. Fungicidi dozvoljeni za breskvu (za voćare upisane u upisnik integriranih proizvođača voća) su: Indar 5 EW i Teldor SC 500.

Fungicidi koji su još registrirani za ovu bolest, a koji nisu dozvoljeni kod integrirane proizvodnje su: Switch 62,5 WG, Kidan, Lupo, Bavistin FL, Zino, Signum, Chorus 50 WG. Upotrijebljeno sredstvo koristiti prema priloženim uputama, isto na propisani način zbrinuti, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.


Povezana biljna vrsta

Breskva

Breskva

Sinonim: - | Engleski naziv: Peach | Latinski naziv: Prunus persica L.

Breskva je jedna od najpopularnijih voćnih vrsta u svijetu koja potječe iz Kine. Najveći obujam proizvodnje breskve je u Europi gdje su Italija, Grčka, Španjolska i Francuska... Više [+]

Tagovi

Breskva SZB Fungicidi Monilija Palež cvijeta Sušenje grančica Indar Teldor


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner