Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja u Baranji
  • 25.09.2013. 11:05

Ricardo otvara liniju za proizvodnju voćnog soka

Održana svečanost Ricarda d.o.o. u povodu predstavljanja novog pogona za proizvodnju prirodnog soka od jabuka.

  • 1.340
  • 111
  • 0

Jučer je predstavljena nova linija za proizvodnju voćnog soka pod brandom Rico, pod vodstvom tvrtke Ricardo. Probna proizvodnja prošla je uredno te se čekaju laboratorijske analize i sve potrebne dozvole za plasman soka na tržište. Danas je počela i berba jabuka na četiri hektara voćnjaka u vlasništvu Ricarda, dok na sedam hektara imaju šljive.

Ove godine proizvest će se do 150.000 litara soka od jabuka. "90 posto soka želim podijeliti poslovnim partnerima, prijateljima, posjetiteljima sajmova i sl., u svrhu prezentacije i promidžbe. Ove godine nam je važno doći do kvalitetnog proizvoda, ali to je priča na duže staze. Ne namjeravamo se ozbiljno baviti voćarstvom, nego preradom voća kojega ćemo i otkupljivati od drugih baranjskih voćara", rekao je za tportal.hr Milan Vrdoljak, najveći teretni prijevoznik u Slavoniji i Baranji.

Razloga za slavlje bilo je još. Jučer je, naime, Auto Hrvatska d. d. isporučila Ricardu i deset novih MAN-ovih tegljača s poluprikolicama marke Schmitz u vrijednosti približno 20 milijuna kuna, a dvije fotonaponske elektrane sa Sunčevim fotopanelima postavljene su na krovu skladišta i upravne zgrade u gospodarskoj zoni u Dardi, snage 300 kWh. Zbog njih su osnovali i novu tvrtku, Ricardo energija.


Tagovi

Ricardo Ulaganja Rico Jabuke Voćni sok Berba jabuka Milan Vrdoljak Proizvodnja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."