Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Transport jabuka
  • 06.10.2018. 13:30

Stroj KT20 za transport sanduka voća štedi do 75% vremena od klasičnog transporta

Radi se o stroju KT20 koji olakšava transport sanduka punih jabuka, gdje ih povlači na pomičnu traku, slaže ih jednu na druge te ih odveze na željenu lokaciju.

Foto: Pixabay/ulleo, Youtube/Screenshot
  • 885
  • 49
  • 0

Sezona je berbe jabuka. Snabdijevanje tržišta svježim voćem i povrćem je složen proces i zahtijeva dosta znanja i primjenu određenih metoda, budući da se radi o robi koja je vrlo podložna promjenama izazvanim vanjskim i unutrašnjim čimbenicima. Na kvalitetu voća i njegovu otpornost tijekom ukupnog prometa najveći trag ostavljaju vrijeme i način berbe. Poznata je izreka da kvaliteta voća i povrća nastaje na njivi, pa, da bi se spriječile negativne promjene na plodovima, na tržište dolaze inovativni strojevi koji ubrzavaju proces od berbe do skladištenja/prodaje.

U videoprilogu pogledajte stroj koji olakšava transport sanduka punih jabuka, gdje ih povlači na pomičnu traku, slaže ih jednu na druge te ih odveze na željenu lokaciju. Radi se o stroju KT20 koji može odjednom prevesti 20 velikih sanduka i štedi 75% vremena od klasičnog transporta sanduka. 

Video: Youtube/hossamko


Tagovi

Jabuke Stroj Tehnologija Sanduci Transport Voćnjak


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]