Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 06.05.2014. 15:45
  • Zadarska

Testirajte prskalice i atomizere na Agro Arci

Obavijest Savjetodavne službe za voćare

  • 119
  • 6
  • 0

Ispitna stanica strojeva za zaštitu bilja Zavoda za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku u sklopu ovogodišnje 7. Agro Arce obavljat će testiranja tehničkih sustava u zaštiti bilja (atomizera i prskalica) na igralištu Osnovne škole Biograd na Moru.

Svi zainteresirani mogu doći u vremenu od 9 do 15 sati s pripremljenim poljoprivrednim strojevima, što podrazumijeva opran i očišćen kompletan sustav (ispran spremnik tekućine i napunjen s 2/3 čiste vode s kompletiranim i očišćenim mlaznicama). Cijena testiranja kretat će se od 500 do 800 kuna ovisno o broju mlaznica.

Svi poljoprivrednici koji testiraju uređaje koji se koriste pri zaštiti bilja dobit će valjani znak tehničke ispravnosti, što su po novom Zakonu o održivoj uporabi pesticida dužni imati. Naime ulaskom Hrvatske u EU naslijeđena je direktiva 2009/128/EC i 2006/42/EC koja propisuje obavezni pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja (atomizeri i ratarske prskalice).

Navedena direktiva uvedena je u Pravilnik o održivoj uporabi pesticida (NN 142/12), prema kojem svi uređaji pri zaštiti bilja do studenog 2016. moraju nositi naljepnicu o redovitom tehničkom pregledu, a uređaji koji su proizvedeni prije 1995. godine moraju biti pregledani najkasnije do studenoga 2014. godine.

Autor: Ivan Šimičević,dipl.ing.agr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner