Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 26.08.2014. 14:00
  • Dubrovačko-neretvanska

U borbu protiv maslinine muhe!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare - maslinare, kojima prijeti maslinina muha!

  • 101
  • 5
  • 0

Upozoravaju se maslinari da se proteklih dana intenzivirao ulov maslinine muhe (Bactrocera oleae) na feromonske lovke. Obzirom da vremenske prilike pogoduju razvoju ovog štetnika, potrebno je nastaviti s mjerama zaštite.

Kao preventivnu mjeru zaštite moguće je koristiti gotov mamac Eco trap i pripravak Succes bait (spinosad +atraktant) koji su dozvoljeni u sustavu ekološke proizvodnje. Metoda zatrovanih mamaca ima najbolji učinak ako se provodi na širem području.

Tretiranje cijele krošnje opravdano je u slučaju da je napadnuto 10 - 15 % plodova i za tu namjenu registrirani su pripravci na osnovi dimetoata ( Rogor 40, Chromgor 40, Perfekthion,Ritam, Zagor) i deltametrina ( Decis 2,5 EC).

Vremenske prilike pogoduju razvoju gljivične bolesti i paunovo oko te je uputno napraviti preventivnu zaštitu pripravkom Neoram WG.

Zaštitu obaviti za mirna vremena prema uputama na etiketi SZB vodeći računa o karenci. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način!

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na linku.

Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.
E-mail:Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner