Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada maslina
  • 20.10.2023. 15:25
  • Istarska, Vodnjan

Uljara San Antonio: Bez liste čekanja preradimo 3.000 kg maslina na sat

U preradi je presudno da masline što prije uđu u proces prerade što nam novi strojevi i povećanje kapaciteta omogućuju, navode iz ove uljare.

Foto: FB/San Antonio
  • 5.680
  • 338
  • 0

Prerada maslina u vodnjanskoj uljari San Antonio započela je s najnovijom tehnologijom što je, kažu, ubrzalo proces te više nema dugog čekanja niti se potrebno posebno naručivati.

"Dovoljno je ubrati masline i doći direktno u uljaru", ističu pojašnjavajući da je riječ o strojevima marke Alfa Laval koji su u pušteni u rad prošlog tjedna.

"Ova velika investicija omogućit će još bržu preradu i vrhunsku kvalitetu njihovog ulja. S novim strojevima započeli smo novu eru obrade, cilj nam je smanjiti vrijeme čekanja i dobiti vrhunsko ulje kako bi naši maslinari bili u potpunosti zadovoljni", navode iz uljare. 

Kažu da bez liste čekanja prerade 3.000 kilograma na sat. "U preradi je presudno da masline što prije uđu u proces prerade što nam ovi strojevi i povećanje kapaciteta omogućuju. Iako je prerada u punom jeku, nema čekanja na predaju maslina", istaknuli su. 

Masline zaprimaju svaki dan od 8 do 22 sata. Cijena je 0,25 eura za količinu preko 300 kilograma i 0,27 eura za količinu manju od 300 kilograma.

"Ono što nas još razlikuje od ostalih je da su kod nas svi dobrodošli, i veliki proizvođači i mali maslinari hobisti jer zaprimamo masline od 10 kilograma pa na više", zaključili su. 


Tagovi

Prerada maslina Uljara San Antonio Maslinovo ulje Nova tehnologija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.