Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voćni ražnjići
  • 21.09.2017. 07:30

Uz eko rakiju, umjesto mesnog napravili voćni ražnjić

Osim što su Pavičići dobri rakijaši, plasirali su i novi proizvod - ražnjiće od šljive!

Foto: Ivana Pavičić
  • 772
  • 77
  • 0

Prošlo je desetljeće od kako su Pavičići u Petrijevcima posadili šljivik od tisuću voćaka pod 2,54 ha poljoprivrednih površina, a danas se, zahvaljujući dobroj poljoprivrednoj praksi, diče brojnim nagradama kojih je, iz godine u godinu, sve više.

Osvojili su tako na jubilarnoj 10.-toj manifestaciji "Dani šljiva i rakija u Siraču" srebro za viljamovku i broncu za bazgu, a plasirali su i novi proizvod na koji nitko od posjetitelja nije ostao ravnodušnim. Riječ je o ražnjiću od šljive s lješnjakom, kokosom i orasima. Više o tome, govori nam mlada agronomka, Ivana Pavičić.

Slavonski ražnjići od šljiva osvajaju tržište

“Sretni smo što je ova godina donijela dobar urod viljamovke čiji su plodovi sočni i slatki. Upravo stoga, a s obzirom na to da je riječ o izvrsnoj sirovini, uskoro ćemo se moći pohvaliti s još boljom rakijom.

Govorimo li o novom proizvodu, bitno je naglasiti da se šljivina pogača reže na kocke i stavlja na drveni štapić, a potom umata. Krase je okusi kokosa, oraha i lješnjaka, a s obzirom na to da je ista bez dodataka konzervansa, šećera i aroma, možemo reći da je pravo prirodno blago koje se kupcima pokazalo zanimljivim i dobrodošlim", priča Ivana koja se unatoč ekološkoj proizvodnji koja je u našim krajevima poznata već desetak godina, teško, ali uspješno probija na tržite.

Foto: Ivana Pavičić


Tagovi

Ivana Pavičić Ražnjić od šljiva Voćni ražnjić


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo