Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 31.07.2015. 15:00
  • Sisačko-moslavačka

Zaštita jabuka od jabučnog savijača

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 91
  • 3
  • 0

U nasadima jabuka je tijekom zadnje dekade srpnja zabilježena veća populacija jabučnog savijača. Stoga je u nasadima, u kojima je od posljednje primjene insekticida proteklo više od 14 dana, potrebno ponoviti tretiranje protiv ovoga štetnika. Za suzbijanje jabučnog savijača preporučujemo insekticide Affirm (K - 7 dana), Coragen 20 SC (K - 14 dana), Calypso SC 480 (K - 14 dana), Mospilan 20 SP (K - 14 dana) ili Runner (K - 14 dana).

Zbog rokova berbe ranijih sorti, potrebno je obratiti pažnju na propisanu karencu. Podsjećamo da je karenca (K) najmanji broj dana koji mora proći od zadnje primjene sredstva za zaštitu bilja do početka berbe plodova. Pripravke za zaštitu bilja upotrijebite prema uputi proizvođača, vodite evidenciju o tretiranju, a praznu je ambalažu zbrinite na propisani način. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS), kojeg možete pogledati na ovoj web adresi.

Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Jabuke Jabučni savijač FIS Insekticidi Berba Ranije sorte Karenca Evidencija Suzana Slović


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.