Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 22.05.2015. 12:00
  • Zadarska

Zaštita jabuka od krastavosti

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 48
  • 2
  • 0

Upozoravamo proizvođače jabuka, da nakon obilne kiše koja je padala ovih dana, izvrše zaštitu protiv uzročnika bolesti krastavosti jabuka (Venturia inaequalis). Preporučujemo uporabu jednog od pripravaka, koji će suzbiti i pepelnicu, primjerice, Score 250 EC, Indar 5 EW ili Difcor.

Sistemičnom pripravku, zbog bolje učinkovitosti, dodajte i jedan od kontaktnih kao što su Mankozeb,i Star 80 ili Captan. Vrijeme je također za provedbu zaštitnih mjera protiv jabučnog savijača (Cydia pomonella), koji se lovio u kritičnom broju, pa preporučujemo jedan od insekticida, poput Insegara WP, Runnera SC, Mospilana 20 SP ili Calypsa SC 480 .

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja u Republici Hrvatskoj vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u) dostupnom na webu.

Pridržavajte se uputa proizvođača sredstava za zaštitu bilja. Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste korištenih pripravaka te propisno zbrinjavanje prazne ambalaže.

Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.
E - mail: ivan.simicevic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Jabuke Krastavost Pepelnica Difcor Jabučni savijač Runner SC Ivan Šimičević


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.