Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 21.03.2014. 11:45
  • Brodsko-posavska

Zaštita jabuke i kruške od krastavosti lista

Obavještavaju se voćari neka zaštite nasade kruške i jabuke od krastavosti lista

  • 534
  • 17
  • 0

Vrlo toplo vrijeme ubrzalo je razvoj jabuka i krušaka. Budući da meteorolozi najavljuju početkom tjedna oborine vrlo je velika mogućnost primarne zaraze krastavosti lista jabuke i kruške (Venturia inaequalis, Venturia pyrina). Nasadi se nalaze većinom u fazi mišjih ušiju do otvorene lisne rozete.

Preporučujemo prije kiše prskati nasade koristeći se jednim od preventivnih pripravaka: Delan SC750, Delan 500SC, Delan 700WDG, Dithane M-45, Dithane DG Neo Tec, Mankozeb, dodine S-65, Chromodin S-65 , Merpan 80 WDG, Stoper WP,Polyram DF i dr. U nasadima jabuka gdje je prisutna pepelnica (Podosphaera leucotricha) koristiti pripravke na osnovu sumpora. Na kruškama nije potrebno suzbijati pepelnicu.

Sredstva primijeniti prema uputi proizvođača i dozvolama. Ambalažu zbrinuti na propisani način i ispuniti evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja. Sve je to propisano Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida NN 14/14.

Podatke o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.


Povezane biljne vrste

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Tagovi

Jabuka Kruška Pepelnica SZB Krastavost lista Zaštita


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljskim putem do unedogled