Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 26.05.2014. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita kruške i jabuke protiv krastavosti!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 73
  • 4
  • 0

Prema najavama meteorologa i tijekom ovog tjedna predviđa se promjenjivo vrijeme, tako da i dalje postoji mogućnost daljnjeg razvoja bolesti krastavosti jabuke i kruške. Ukoliko je prošlo 5 dana od zadnje preventivne zaštite ili je iza zadnje zaštite bilo oborina sa više od 25 mm kiše, tada je potrebno provesti tretiranje kombinacijom fungicida sistemičnog i kontaktnog djelovanja prema prethodnim preporukama.

Ukoliko nije bilo oborina tada se zaštita može provesti nekim od preventivnih kontaktnih fungicida. U nasadima gdje je napad pepelnice jače izražen u preventivnoj zaštiti mogu se koristiti fungicidi koji djeluju na obje bolesti: Stroby DF, Zato plus ili Tercel WG.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama MP-a. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a sve je to propisano: Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14.

Jadranka Berić dipl .ing. zaštite bilja
E-mail: Jadranka.Beric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]