Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 17.04.2015. 10:00
  • Krapinsko-zagorska

Zaštita nasada jabuka i krušaka

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 27
  • 1
  • 0

Jabuke se nalaze na početku cvatnje, a kruške u punoj cvatnji. Tijekom vikenda meteorolozi najavljuju kišu, pa je potrebno prije kiše provesti preventivnu zaštitu jabuka i krušaka od infekcije fuzikladijem (Venturia). Mogu se koristiti pripravci na bazi mankozeba ( Dithane M-45, Pinozeb M-45,Mankozeb M-45,Star 80 WP), ditianona ( Delan SC 700 WDG), ciprodinila ( Chors) ili pirimetanila ( Pyrus SC 400). Proizvođače u integriranoj poljoprivrednoj proizvodnji podsjećamo da pripravke smiju primijeniti maksimalno tri puta u istoj vegetaciji i to ne uzastopno.

Za istodobno suzbijanje pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) mogu se koristiti Stroby DF, Zato 50 WG ili Tercel WG.

Primjenu insekticida izbjegavajte za vrijeme cvatnje.

Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i sukladno Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS-u).

Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na zakonom propisani način. Možete je predati u C.I.A.K. d.o.o. u Zaboku, Gubaševo 47 c, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Sanja Gregurić, dipl.ing.agr.
E-mail: Sanja.Greguric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Nasadi jabuka Kruške Infekcija fuzikladijem Venturia Mankozeb Ditianon Ciprodinil Pirimetanil Integrirana proizvodnja Pepelnica Zato 50 WG C.I.A.K. d.o.o. Zabok Prvi ponedjeljak Sanja Gregurić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.