Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 06.03.2014. 08:20
  • Grad Zagreb

Zaštitite breskve i nektarine od kovrčavosti lista

Obaviještavaju se voćari neka zaštite nasade breskve i nektarine od bolesti kovrčavosti lista

  • 122
  • 8
  • 0

Kišno i vlažno vrijeme koje meteorolozi najavljuju pogoduje razvoju bolesti bresaka i nektarina - kovrčavosti lista breskve (Taphrina deformans) te je potrebno ponoviti tretiranje ukoliko je od proteklog tretmana proteklo više od 7 dana.

Na sortama kod kojih je pup još zatvoren protiv spomenite bolesti mogu se koristiti pripravci na osnovi bakra: Bordoška juha 20 WP, Modra galica, Nordox super 75 WG, Champion 50 WG, Cuprablau Z, Kupropin, Neoram WG ili Kocide DF.

U nasadima u kojima je došlo do otvaranja pupova primjeniti treba organske fungicide koji su u Hrvatskoj dozvoljeni za suzbijanje navedene bolesti: Chromodin S-45, Daconil 720 SC, Delan SC 750, Delan 500 SC, Delan 700 WDG, Dodin S-65, Nativo 75 WG, Ziram 76 WG.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača, ambalažu pravilno zbrinite te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja (Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12,Zakon o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14).


Povezane biljne vrste

Breskva

Breskva

Sinonim: - | Engleski naziv: Peach | Latinski naziv: Prunus persica L.

Breskva je jedna od najpopularnijih voćnih vrsta u svijetu koja potječe iz Kine. Najveći obujam proizvodnje breskve je u Europi gdje su Italija, Grčka, Španjolska i Francuska... Više [+]

Nektarina

Nektarina

Sinonim: - | Engleski naziv: Nectarine | Latinski naziv: Prunus persica L.

Nektarina je podvrsta breskve. Razlikuju se od breskve po glatkim plodovima (na kožici plodova nema dlačica). Prve sorte nektarina su bile male i svijetlih boja, skoro zelene  i... Više [+]

Tagovi

Breskva Nektarina Kovrčavost lista Koštićavo voće Voćarstvo SZB Fungicidi


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrgorsko polje Jezero - Cvjetanje breskvi
#RuralFoto #priroda"