Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 06.03.2014. 14:15
  • Brodsko-posavska

Zaštitite koštićave voćne vrste

Upozoravaju se vlasnici koštićavog voća neka preventivno zaštite voćne nasade

  • 191
  • 10
  • 0

Za preventivnu zaštitu koštićavog voća od uzročnika bolesti kovrčavosti lista (Taphrina deformans) koje su u fazi bubrenja pupova mogu se koristiti pripravci na osnovu bakra.

Kišovito vrijeme pogoduje razvoju zaraze kovrčavosti lista (Taphrina deformans) stoga u nasadima bresaka i nektarina gdje je otvoren pup preporučujemo primjenu organskih fungicida: Delan SC750, Delan 500SC, Delan 700WDG, Chromodine S-65, Dodine S-65, Daconil 720 SC, Nativo 75WG, Ziram 76 WG.

Na ranim sortama marelice početak je cvatnje te im zbog kišnih uvjeta prijeti opasnost od infekcije uzročnikom paleži cvijeta i sušenja grančica (Monilia laxa). Preventivnu zaštitu izvršiti pripravcima koji imaju dozvolu za marelice: Chorus 50WG, Difcor, Nativo75WG, Switch 6,25WG, Signum DF, Zino ili Bavistin.

Pripravke primijeniti po uputi proizvođača i dozvolama. Popuniti evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja te ambalažu zbrinuti na propisan način. Sve je to propisano Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida NN 142/12 i Zakonom o održivoj uporabi pesticida NN 14/14.


Tagovi

Koštićavo voće Breskve Marelice Nektarine SZB Kovrčavost lista Palež cvijeta Sušenje grančica


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner