Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest maslinarima
  • 14.02.2014. 14:15
  • Primorsko-goranska

Zaštitite masline od paunovog oka

Preporuča se svim maslinarima neka obave tretiranje protiv paunovog oka, nakon obavljene rezidbe

Foto: freedigitalphotos.net
  • 345
  • 21
  • 0

Nakon obavljene rezidbe maslinarima preporučamo obaviti tretiranje protiv paunovog oka - Spilocaea oleagina, posebice nasada u kojima prevladavaju na ovu bolest osjetljivije domaće sorte, kao i nasade u kojima su izostala tretiranja protiv ove bolesti prema preporuci od 16.1.2014.

Preporučamo primjenu pripravaka na osnovi bakra (trgovačkog naziva Neoram WG, Nordox 75 WG, Cuprablau Z, Nordox Super 75*, Kocide DF*, Cuprablau Z Ultra*). Pripravcima označenim* registracija ili dozvola je istekla/ukinuta 1.7.2013. te im je krajnji rok za primjenu i prodaju zaliha 1.1.2015.

Pripravci na osnovi bakra primijenjeni u ovom periodu smanjuju širenje bakterijske bolesti raka masline - Pseudomonas savastanoi, te dezinficiraju rane nakon provedene rezidbe. Maslinari upisani u Upisnik integriranih proizvođača primjenjuju sredstva za zaštitu bilja sukladno Tehnološkim uputama za integriranu proizvodnju voća za 2014. godinu.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Sredstava za zaštitu bilja potrebno je primjenjivati u skladu s rješenjem ili dozvolom poštujući upute, ograničenja, obavijesti i upozorenja navedenim na etiketi i uputstvu za uporabu. Korisnici SZB dužni su voditi i čuvati evidenciju o primjeni SZB najmanje pet godina. Ambalažu SZB potrebno je zbrinuti na propisan način.

Podaci o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Paunovo oko Masline Maslinarstvo Nordox Neoram Rak masline SZB


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB